SKOŘICOVÍ ŠNECI

23.10.2020

Krásný pátek všem, týden je pomalu u konce a máme tu další víkend. Jak se ho chystáte strávit? Já asi opět doma s přítelem, stejně tak jako ten minulý víkend, který jsme si užili. 
Na víkend jsem navařila a napekla naše oblíbené mňamky, aby jsme si ten víkend zpříjemnili. Upekla jsem skořicové šneky, uvařila brokolicový krém, který Ráďa naprosto miluje, a těstoviny penne se zeleninou a tofu. 

Celý víkend jsme strávili více méně doma, u televize, v posteli. Jen v sobotu jsme jeli na grilování, což bylo asi poslední v tomto roce, už jen proto, jaké je počasí, ale také kvůli té šílenosti s nařízeními. Abych tady nebyla nijak negativní, tak vám dám snad ten nejlepší recept na skořicové šneky, které jsem kdy jedla. haha

Těsto:
240 ml vlažného mléka
70 g rozpuštěného másla
67 g cukru krupice
1/2 balíček čerstvého droždí, nebo celý balíček sušeného 
560 g hladké mouky
4 g soli
1 vejce
4 g skořice 

Náplň do šneků:
120 g třtinového cukru
100 g rozpuštěného másla
11 g skořice 

Poleva:
160 g moučkového cukru
8 g másla
30 ml mléka
1 lžička javorového sirupu 

  1. Do větší mísy dejte cukr a přidejte vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a rozdrobte droždí - jemně promíchejte, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 15 minut odpočívat.
  2. Poté přidejte 420 g hladké mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto, které Vám bude lepit (já těsto zpracovávala těsto v kuchyňském robotu s hnětacím hákem).
  3. Přidejte zbytek mouky a těsto zpracovávejte dalších zhruba 5 minut, aby se odlepovalo od stěn mísy.
  4. Těsto ještě propracujte ručně a dejte na teplé místo. Nechte kynout dvě hodiny - po hodině těsto propracujte.
  5. Po 2 hodinách si podsypejte vál, těsto na něj vyklopte, pořádně propracujte a vyválejte na zhruba 30×50 cm plát. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a nakonec skořicí.
  6. Těsto opatrně smotejte do ruličky a krájejte na zhruba 2,5-3 cm velké kousky. Opatrně je poté přemístěte do připraveného pekáčku, kde je nechte ještě pod utěrkou odpočívat dalších 30 minut.
  7. Mezitím si troubu rozehřejte na 190°C.
  8. Šneky pře pečením můžete ještě lehce posypat cukrem a dejte je do trouby péct na 15-17 minut - dozlatova.
  9. Po upečení je nechte vychladnout a nakonec si vymíchejte polevu z moučkového cukru, rozpuštěného másla, mléka a lžíce javorového sirupu a šneky polejte. (poleva je opravdu moc sladká, takže s ní radši opatrně).

Musím je upéct zase brzo znovu, protože plný pekáč, který jsme měli byl během 2 hodin pryč. :D Musím se pochválit, protože byly opravdu moc chutné, takové vláčné, hlavně tím, že se během kynutí těsto propracovalo. 

Rozhodně doporučuju vyzkoušet, a pokud budete péct, tak mě můžete označit a nebo mi dát vědět jak se vám povedly. :)

J.

Copyright © 2021 All Rights Reserved. JITKA D
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky